Tess Gerritsen “Pameistrys”

Pirmojoje knygoje “Chirurgas“ susipažinome su kieta detektyve Džeine Ricoli. Būtent ji sugavo serijinį žudiką, gąsdinusi vienišas moteris Bostone savo šlykščiais darbeliais. Dabar ji imasi naujos bylos, tačiau ją vis persekioja praeities atsiminimai. Nejau jai vienai atrodo, kad naujojo žudiko – dominatoriaus – braižas velniškai panašus į chirurgo? Gal vis dėlto jos randai per gilūs ir ji ne tokia stipri kaip dedasi?

Detektyvei tenka susidurti su dviem žudikais, kurių taikinys ne kas kitas, o tik ji pati. Dar be šių visų rūpesčių, jai tenka spėlioti kodėl jos tyrimu susidomėjo FTB. O netikėtai pasirodęs FTB agentas toks įžvalgus ir gražus…

Aš asmeniškai vertinu “Pameistrį“ geriau nei pirmąją knygą – “Chirurgą“. Ne taip greitai paaiškėja detalės, daugiau įdomių medicininių ir kriminalistikos elementų. Pastebėjau tik kelis, mano nuomone, šios knygos trūkumus. Visų pirma neitin reikalinga meilės/ aistros linija. O galiausiai ir neįtikinanti pabaiga. Nors ir su keliais trūkumai, tačiau knyga tikrai idomi ir įtraukianti. Manau skaičiusioms knygą “Chirurgas“ turėtų daugiau ar mažiau patikti ir tęsinys.

Parašykite komentarą